poniedziałek, 7 września 2015

Szczęśliwa 7 - wrzesień





Pierwsze koty za płoty, a dziś… drugie koty za płoty, czyli druga odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7".
Jeśli ktoś szukał szczęścia w odsłonie wrześniowej, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail:
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie jeszcze w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłosić się, zostawić nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….


SABRINA CZUPRYŃSKA "TA DRUGA, SŁODKA I GORZKA"


REED TIMMER, ANDREW TILIN "ŁOWCA BURZ"


ANNA KUCHARSKA "CAŁKIEM DOBRA KSIĄŻKA O MIŁOŚCI"


NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"

PATRICIA CORNWELL "INTUICJA"


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"



… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Na ryby czy na grzyby?

Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7 X
między 7.08 a 19.06

27 komentarzy:

  1. Obserwuję jako Paulina Stachyra
    Baner https://plus.google.com/103990863907004917634/posts/6eUpLaPfoUd
    E-mail: paulina.st91@gmail.com
    Wybieram książkę: HELEN McCABE "GRAJEK"
    Odpowiedź:Na grzyby, nienawidzę siedzieć w bezruchu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Aleksnadra
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Aleksandrowe myśli
    E-mail: aleksnadra@interia.eu
    Wybieram książkę: JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"
    Odpowiedź: O matko! Grzyby uwielbiam ale nie lubię zbierać, tak samo z rybami- ale jeżeli mus, to grzyby (przynajmniej wpiszą się w mój codzienny trening :P)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: cyrysia
    Obserwuje jako:cyrysia
    Wybieram książkę ANNA KUCHARSKA "CAŁKIEM DOBRA KSIĄŻKA O MIŁOŚCI"
    Odpowiedź: zdecydowanie ryby, bo ciągle szukam tej jedynej złotej rybki, która spełni moje trzy życzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nick: Magdalena W.
    Obserwuję jako: Magdalena W.
    Baner: https://www.facebook.com/magdalena.walko/posts/887204801346702
    E-mail: magdalena.walko@gmail.com
    Wybieram książkę: SABRINA CZUPRYŃSKA "TA DRUGA, SŁODKA I GORZKA"
    Odpowiedź: Na grzyby, bo najcudowniejszy zapach, to oczywiście, zapach świeżych grzybków i lasu! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: Nic Pizzolatto "Galveston"
    Odpowiedź: Na grzyby, bo nawet jeśli żadnych się nie znajdzie, to można spróbować z kwiatami, kamieniami albo i chociaż patykami - każda okazja do ruchu jest dobra. ;)

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Ilona N.
    Obserwuję jako : Ilona N.
    E-mail: ilonqa@yahoo.com
    Wybieram książkę: REED TIMMER, ANDREW TILIN "ŁOWCA BURZ"
    Odpowiedź: Zdecydowanie na ryby, bo do lasu niestety nie wejdę, głównie przez moją fobię do pająków.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick - monweg
    obserwuję jako monweg lub Monika Piotrowska-Wegner
    e-mail - monweg@wp.pl
    Wybieram - "Galveston"
    Odpowiedź - Ryby to nuda. Grzyby, zawsze grzyby. Świeże powietrze, cudowne zapachy i grzyby, które uwielbiam zbierać, ale także jeść. Najlepiej suszone - zupa i sosy, pycha! Marynowanymi też nie pogardzę. A z takich różności zebranych, z których nie wiadomo do końca co zrobić, zalewajka z grzybami. I jak tu nie kochać lasu z jego bogactwem natury.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A baner - też jest :)
      http://monweg.blog.onet.pl/konkursy/

      Usuń
    2. Coś mam problem z jednym zdaniem :)

      Wszystko pozostaje bez zmian, tylko odpowiedź musi się zmienić:
      Ryby to nuda; grzyby i tylko grzyby, świeże powietrze, cudowne zapachy i małe główki, które uwielbiam zbierać, a później je przetwarzać - najlepsze suszone na zupę czy sosik.

      Usuń
  8. Nick: Łukasz Iżak
    Obserwuję jako : Łukasz Iżak
    E-mail: lukas13031998r@o2.pl
    Wybieram książkę: Intuicja - Patricia Cornwell
    Odpowiedź: RYBY!! - Nienawidzę lasów, pełno tam kleszczy, pająków, robaków i jeszcze trzeba chodzić przygarbionym i patrzeć za tymi małymi grzybami :D

    OdpowiedzUsuń
  9. To ja jeszcze raz, bo taka rozrzutna w zdaniach jestem zwsze :P Już skracam, tamto zgłoszenie można usunąć :)


    Nick: Miqaisonfire
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): mam w linkach na blogu
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) na blogu w panelu bocznym :)
    E-mail: x.miqa.x@hotmail.com
    Wybieram książkę: GALVESTON
    Odpowiedź: Wybieram ryby, ponieważ mają wartości odżywcze - w przeciwieństwie do grzybów, które na dodatek wywołują u mnie odruch wymiotny :(

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Loxusa
    Obserwuję jako : Iza Batraniec
    Baner : https://plus.google.com/u/0/115127624370735348196/posts/FVQ2997VFi5
    E-mail: iza.batraniec@vp.pl
    Wybieram książkę: HELEN McCABE "GRAJEK"
    Odpowiedź: Zdecydowanie grzyby , ponieważ nie lubię ryb (nawet na święta jem paluszki rybne :D ) a grzyby uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak się udostępnia baner konkursowy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej,
      zapisujesz sobie zdjęcie baneru na pulpicie, kopiujesz adres postu z rozdawajką, a potem na swym blogu umieszczasz zdjęcie i je podlinkowujesz.Powodzenia!

      Usuń
  12. Obserwuję jako : Misiak
    Baner : http://miszmasz-kulturowy.blogspot.com/?m=0
    E-mail: dabrowska_michalina@wp.pl
    Wybieram :
    JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"
    Odpowiedź: Dziś wybierzmy się na grzyby, jutro małżonek będzie szczęśliwy.
    Pozdrawiam, Michalina

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Bartek B.
    Obserwuję jako : Bartek B.
    E-mail: 89supermaster@gmail.com
    Wybieram książkę: HELEN McCABE "GRAJEK"
    Odpowiedź: Na grzyby bo nie trzeba się rano zrywać a w razie czego można się jeszcze zdrzemnąć na leśnej polanie.

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.