poniedziałek, 7 grudnia 2015

Szczęśliwa 7 - grudzień



Czas mi tak szybko leci, że czasami wprost nie ogarniam jego przemijania. Człek się postarzał, zaraz znów mu cyferka przeskoczyła w liczniku życia, ech… Dosyć marudzenia, czas na piątą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę grudniową.

Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail:
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….

… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Gwiazdka na niebie czy gwiazdka na choince?

REED TIMMER, ANDREW TILIN "ŁOWCA BURZ"




ANNA KUCHARSKA "CAŁKIEM DOBRA KSIĄŻKA O MIŁOŚCI"


NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


ERIC - EMMANUEL SCHMITT "MAŁŻEŃSTWO WE TROJE"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"




Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.01.2016 r.
między 7.08 a 19.06

24 komentarze:

  1. Nick książko miłości moja
    obserwuje jako książki miłości moja
    mail justyna929@vp.pl
    wybieram książkę: małżeństwo we troje
    odpowiedź: Gwiazdka z nieba, na choince, przecież każdy marzy o gwiazdę z nieba, wiec czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym?

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: cyrysia
    obserwuje jako cyrysia
    mail: kryniame@wp.pl
    wybieram książkę: ANNA KUCHARSKA "CAŁKIEM DOBRA KSIĄŻKA O MIŁOŚCI"
    odpowiedź: Wybieram gwiazdkę na choince, ponieważ to szczególny moment, kiedy moja rodzina jednoczy się przy jednym stole ciesząc się swoją obecnością.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: Nic Pizzolatto "Galveston"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo taką mogę znaleźć o dowolnej porze roku - wystarczy jedynie stanąć pod w miarę bezchmurnym niebem, spojrzeć w górę i podziwiać, podziwiać, podziwiać, i to nie jedną gwiazdkę.

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  4. Nick: Magnolia044-Nowe Horyzonty
    Obserwuję jako: Magnolia044-Nowe Horyzonty
    Baner na fb: https://www.facebook.com/klaudia.skiedrzynskamatusiak
    E-mail: klaudiaskie@gmail.com
    Wybieram książkę:REED TIMMER, ANDREW TILIN "ŁOWCA BURZ"
    Odpowiedź: Oczywiście gwiazdka na niebie, wspólnie z synkiem uwielbiamy spędzać wieczory w oknie jeżeli tylko niebo jest gwieździste :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Miłka Kołakowska
    Obserwuję jako: Miłka Kołakowska
    Baner: http://mozaika-literacka.blogspot.com/
    E-mail: mozaikaliteracka@gmail.com
    Wybieram książkę: NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo odzwierciedla marzenia i choć nie jest osiągalna, to jak utrafimy tę jedną jedyną spadającą, dostajemy jakiś tajemniczych skrzydeł i wiara w spełnienie marzeń zaczyna je powoli spełniać.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Lenka ^^
    Obserwuję jako: Lenka ^^
    Baner zamieszczony: http://swiatpocztoweklenki.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: magda.niska@interia.pl
    Wybieram książkę: REED TIMMER, ANDREW TILIN "ŁOWCA BURZ"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo spełnia marzenia! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Molek Molek
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Molek Molek
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) Nie mam bloga
    E-mail: molek414@gmail.com
    Wybieram książkę:NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo patrząc na nią widzę swoją kochaną, zmarłą babcię i wiem, że ona tam cały czas czuwa nade mną.

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Rose Belle
    Obserwuję jako: Rose Belle
    Baner: https://plus.google.com/u/0/103417037864262208183/posts
    E-mail: mietus1993@poczta.onet.pl
    Wybieram książkę: Sourland
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo nie jest sztuczna, a ja lubię wszystko, co naturalne.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Monika
    Obserwuję jako Monika Szypa
    Baner - nie, nie mam bloga
    e-mail tamlin2@op.pl
    Wybieram książkę "Małżeństwo we troje"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, ponieważ mam piękne wspomnienia i swoją gwiazdkę na niebie, którą dostałam od mojej szalonej miłości sprzed lat, do dziś gdy na nią patrzę, to przypomina mi się wspaniała, zakazana, szalona, niezapomniana love story :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Paulina Stachyra
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Paulina Stachyra
    E-mail: paulina.st91@gmail.com
    Wybieram książkę: Grajek
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo trwa dłużej.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Klaudia M
    Obserwuję jako: Klaudia M
    Baner: https://plus.google.com/107413678601572278647/posts/VWuVPC7DEnA
    E-mail: Klaudia.m@x.wp.pl
    Wybieram książkę: "MAŁŻEŃSTWO WE TROJE"
    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, ponieważ spełnia życzenia.

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: ŁOWCA BURZ

    Odpowiedź: Gwiazdka na niebie, bo osiągalna przez cały rok

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.