środa, 7 grudnia 2016

Szczęśliwa 7 - grudzień II


Witajcie ponownie!


To już siedemnasta odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7" i właśnie się rozpoczyna! Uprzejmie przy tym przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): 

choinka żywa czy choinka sztuczna?


MAREK KRAJEWSKI, JERZY KAWECKI
"UMARLI MAJĄ GŁOS"



MAŁGORZATA GUTUWSKA-ADAMCZYK 
"JAK ZABIĆ NASTOLATKĘ W SOBIE"
 


ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"



WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.01.2017 r.
między 7.08 a 19.06

28 komentarzy:

  1. Nick: ejotek
    Obserwuję jako : Ewelina Krzewicka
    Baner http://czytelnicza-dusza.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: znasz :)
    Wybieram książkę: Gutowskiej-Adamczyk
    Odpowiedź: Oczywiście choinka sztuczna, bo nie muszę latać i zmiatać opadających igieł tylko skupiam się na podkradaniu cukierków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako: Cytrulina Hand Made
    Baner: cytrulina.blogspot.com
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Tylko choinka żywa, pachnąca prawdziwym lasem, gubiąca igły, ociekająca żywicą i koniecznie krzywa - takie mają swój wewnętrzny urok!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: monweg
    Obserwuję jako: Monika Piotrowska-Wegner
    Baner https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    E-mail: monweg@wp.pl
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Choinka, cóż, uwielbiam żywą, ale u mnie zawsze sztuczna, za to w ogródku mamy żywą i to nie jedną.

    Pozdrawiam serdecznie i przedświątecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: Monika Wilczyńska
    Baner: http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Dla mnie zawsze żywa choinka, która pachnie lasem, kłuje w palce (szczególnie gdy się ją rozbiera ;)) i tworzy niepowtarzalny klimat Świąt.

    Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Kasia T-J/Wielbicielka książek
    Obserwuję jako: Kasia T
    Baner: http://wielbicielka-ksiazek.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: kasiatuszek@gmai.com
    Wybieram książkę: "Dom i dalekie ścieżki"- Wanda Majer-Pietraszak
    Odpowiedź: Wolę żywą, ale w domu mam sztuczną. Żywa choinka pachnie lasem, ale nieustannie niestety gubi igiełki i kłuje. Natomiast sztuczna jest bardziej praktyczna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zostały spełnione warunki regulaminu.

      Usuń
    2. Przepraszam :) Przeoczyłam :) Zostawiłam zgłoszenie w zakładce Szczęśliwa 7 :) Mam nadzieję, że teraz jest już ok? :)

      Usuń
  6. Zgłaszam się
    Nic: Sylwka S.
    Obserwuję jako: Sylwka S.
    E-mail: sylwka.sk91@wp.pl
    Książka: "Dom i dalekie ścieżki"
    Baner: http://molksiazkowy91.blogspot.com/p/recenzje.html
    Odpowiedź: W moim rodzinnym domu zawsze jest żywa choinka i nie wyobrażam sobie świąt właśnie bez takiej, ten świeży zapach choinki i magia gdy pod takim drzewkiem odnajduję prezenty.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/TVrn15jEXNp?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Choinka sztuczna, ponieważ jest praktyczniejsza, nie opadają jej igły, więc nie brudzi i dłużej wytrzymuje, a również jest piękna :).

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako : Wero Nika
    Baner https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/JmgEhHXyJw6?sfc=true
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź: Choinka żywa, ponieważ jest znacznie ładniejsza, pachnie lasem, jest ekologiczna i ma swój urok.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Żywa choinka, bo takie rosną u nas w ogródku.

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: m. prudaczuk
    Obserwuję jako: m. prudaczuk
    Baner: https://plus.google.com/114245249545509749179/posts/4ciVaiBucRg
    E-mail: m.prudaczuk@gmail.com
    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź: Oczywiście tylko choinka żywa, pachnąca, wprowadzająca prawdziwy klimat Świąt.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/i3zrSAgYRzG?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Choinka żywa, ponieważ wypełnia wyjątkowym, pięknym zapachem cały dom, pozwala się nim rozkoszować i cieszyć oraz wprowadza niezwykły, świąteczny klimat, a sztuczna choinka, to jakby sztuczne święta.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/GxeguavTHKH
    E-mail: (jeśli chcesz)melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Choinka żywa - wiem, nie powinno się wycinać drzew itd. ale żadna sztuczna nie będzie tak cudownie pachnąca i naturalnie niesymetryczna :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/CZTKNvjZXbi
    E-mail: (jeśli chcesz)
    Wybieram książkę:"Grajek"
    Odpowiedź: Choinka żywa, bo tylko taka ma dla mnie prawdziwy świąteczny urok.

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.