czwartek, 7 kwietnia 2016

Szczęśliwa 7 - kwiecień

Witam w dziewiątej odsłonie rozdawajki. Ja daję Wam książkę, jedną spośród siedmiu zaprezentowanych, ktoś z Was ją bierze, ale na pewnych zasadach. Tylko jedna osoba spośród zgłaszających się do rozdawajki ucieszy się z wygranej i z otrzymania wybranej przez siebie książki. Zawsze ktoś zostanie szczęśliwcem! Dziś pora na dziewiątą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę kwietniową.

Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru: 


Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail:
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….


… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Kwiecień plecie czy przeplata?

C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"



RAFAŁ LEWANDOWSKI "NIEODWZAJEMNIONE UCZUCIE"



JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


ERIC - EMMANUEL SCHMITT "MAŁŻEŃSTWO WE TROJE"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


ANNA SAKOWICZ "SZEPTY DZIECIŃSTWA"



Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.05.2016 r.
między 7.08 a 19.06

27 komentarzy:

  1. O kurcze, coraz bardziej ta siódemka zaczyna mi się podobać. Jeszcze nie biorę w niej udziału, ale kto wie, może następnym razem..? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po co masz czekać miesiąc? Marnujesz swoją szansę :)

      Usuń
  2. Nick: Daria S
    Obserwuję jako: Daria S
    E-mail: krainaksiazkazwana@gmail.com
    Wybieram książkę: "Małżeństwo we troje"
    Odpowiedź: Kwiecień plecie już dwa lata,
    że u Schmitta kartka lata,
    na nic zdadzą się przeboje,
    bo małżeństwo jest we troje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Udziału nie biorę, ale innym serdecznie polecam "Szepty dzieciństwa". :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nick: Magdalena W.
    Obserwuję jako: Magdalena W.
    Zamieściłam link na FB: https://www.facebook.com/magdalena.walko/posts/992010667532781
    E-mail: magdalena.walko@gmail.com
    Wybieram książkę: "Szepty dzieciństwa"
    Odpowiedź: Kwiecień przeplata, ponieważ spadło wczoraj u mnie trochę śniegu, a potem zaświeciło słońce, jak co lata... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Powodzenia, dla wszystkich biorących udział w konkursie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Joy Tucia Clifford
    Obserwuję: Joy Tucia Clifford
    Baner:http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com/p/blog-page_24.html
    Email:kinga.tuchii@gmial.com
    Wybieram: "Wybrani" C.J. Daugherty
    Odpowiedź: Kwiecień przeplata mi trochę deszczu, trochę słońca, aby kwiaty mi wyrosły :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: Anna Sakowicz "Szepty dzieciństwa"
    Odpowiedź: Kwiecień plecie, ze hej - najpierw, że jest wiosna, bo jest słonecznie i ciepło, więc człowiek mu zawierza, że będzie tylko cieplej, a tu bach: deszcz i zimno!

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick:Karolina K.
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): jako Karolina Klekowska
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=244060835947303&id=100010301640377&pnref=story
    E-mail: gepard1234@op.pl
    Wybieram książkę: "Wybrani"
    Odpowiedź: Kwiecień ogromnie przeplata jakby nie mógł się zdecydować, jaką pogodę woli, co nasuwa mi stereotypową myśl, że ten miesiąc musi być kobietą.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Rose Belle
    Obs jako: Rose Belle
    Mail: mietus1993@poczta.onet.pl
    Wybieram: Wybrani
    Odp.: Kwiecień przeplata, niestety, bo jak jest słoneczny dzień, to można się rozebrać do krótkiego rękawka, a na drugi dzień już leje deszcz i momentami sypie śnieg.

    OdpowiedzUsuń
  10. Monika Piotrowska-Wegner/monweg
    monweg@wp.pl
    Szepty dzieciństwa
    Zdecydowanie przeplata, raz słońce, raz deszcz, to znów śnieg i przymrozek.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako: Melisa Anonim
    Baner: https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/gnULsLeqKVJ
    E-mail: melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Kwiecień plecie, że to już wiosna, a u nas na wsi wciąż trzeba w piecu palić, tak zimno! :/

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako: Mylene 17
    Baner: https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/DtSeiVPd84x
    E-mail: mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Oczywiście, że kwiecień przeplata-kilka dni temu na zmianę padał deszcz, śnieg i świeciło słońce (a rano na trawie był przymrozek) ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/goBV8zyez9u
    E-mail: beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: "Szepty dzieciństwa"
    Odpowiedź: Kwiecień przeplata, ponieważ na przemian jednego dnia jest trochę zimy, a drugiego znów trochę lata, a więc w tym miesiącu pogoda nam zawsze takie to figle płata.

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: MAŁŻEŃSTWO WE TROJE

    Odpowiedź: przeplata, bo w kwietniu jeszcze mieszają się ze sobą pory roku

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.