poniedziałek, 7 listopada 2016

Szczęśliwa 7 - listopad II


 
Witajcie ponownie!

Rozpoczynam szesnastą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7"! odsłonę listopadową!
Uprzejmie przy tym przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. 
Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): 
deszcz jesienny czy deszcz wiosenny?


MAŁGORZATA GUTUWSKA-ADAMCZYK 
"JAK ZABIĆ NASTOLATKĘ W SOBIE"
 


ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"


WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.12.2016 r.
między 7.08 a 19.06

28 komentarzy:

  1. Nick: ejotek
    Obserwuję jako : Ewelina Krzewicka
    Baner http://czytelnicza-dusza.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: znasz :)
    Wybieram książkę:Joanny Sykat
    Odpowiedź: Oczywiście, że wiosenny, bo zwiastuje ciepło a nie zimę...brrr... nie lubię zimy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: monweg
    Obserwuję jako: Monika Piotrowska-Wegner
    Baner https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    E-mail: monweg@wp.pl
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Zdecydowanie ciepły i pachnący wiosenny deszczyk, po którym rozkwita zieleń...

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Cytrulina Hand Made
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): cytrulina.blogspot.com
    Wybieram książkę: STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, rześki, poranny, pachnący budzącą się do życia przyrodą, pachnący nadzieją na lepsze jutro!

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: Monika Wilczyńska
    Baner: http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Wiosenny ciepły deszczyk, w powietrzu zapach wilgotnej trawy, a na niebie tęcza z przebłyskami słońca.

    OdpowiedzUsuń
  5. Obserwuję jako: m. prudaczuk
    Baner: https://plus.google.com/114245249545509749179/posts/R6manHRNtLf
    E-mail: m.prudaczuk@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Zdecydowanie deszcz wiosenny, bo wiosną nawet deszcz przyjemniejszy jest :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/b5ytH4qBVXt
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, ponieważ po nim wszystkie rośliny zaczynają się zielenić i rosnąć, a to czyni moją duszę radosną :).

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: magdalenardo
    Baner: w pasku bocznym bloga http://biblioteczkamagdalenardo.blogspot.com/
    E-mail: magdalenardo@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Wolę deszcz jesienny (jeśli nie towarzyszy mu wiatr), bo wczesna jesień to najładniejsza pora roku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Paulina Stachyra
    Obserwuję jako Paulina Stachyra
    E-mail: paulina.st91@gmail.com
    Wybieram książkę: HELEN McCABE "GRAJEK"
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, jest ciepły, rześki i przyjemny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/e9apaXjqA4k
    E-mail: (jeśli chcesz) melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, bo przynosi nadzieję i piękno (w przeciwieństwie do jesiennego).

    OdpowiedzUsuń
  10. Biorę udział!;)
    Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako Wero Nika
    Baner https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/VwaR7LmWGXQ?sfc=true
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę: Misja Ivy
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, ponieważ zwiastuje ponowne budzenie się do życia przyrody.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/gUChT4GGyBD
    E-mail: (jeśli chcesz)
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, bo deszcz jesienny kojarzy mi się tylko z zimnem, smutkiem i szarością.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/eE3bApAhJof?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Deszcz jesienny, bo chociaż jest ponury i nieprzyjemny, to gdy za oknem pada, milutko jest wtedy usiąść w wygodnym fotelu, przykryć się cieplutkim kocykiem i popijając rozgrzewającą herbatkę, czytać i przeżywać ciekawe przygody, wtedy niestraszne są deszcze i chłody ;).

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Jagoda G
    Obserwuję jako: Jagoda G
    Baner: https://plus.google.com/102223243176506653435/posts/TM7rwDCDnUJ
    E-mail: jagodkaa121@gmail.com
    Wybieram książkę:"Tylko przy mnie bądź" Joanna Sykat
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, ponieważ jest przyjemniejszy, cieplejszy i bardziej radosny niż deszcz jesienny ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nick: Peter49 Ceniacyksiazki
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Peter49 Ceniacyksiazki
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/115323437474183891714/posts/KFPNpu1qd9W?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) peter.49.ceniacy.ksiazki@gmail.com
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź" Joanna Sykat
    Odpowiedź: Deszcz wiosenny, ponieważ po nim wychodzi tęcza, która jest nadzieją na lepszą pogodę, na ciepło i słońce, a sam deszczyk jest przyjemny i radosny.

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.