piątek, 8 lipca 2016

Szczęśliwa 7 - lipiec



Witajcie w dwunastej odsłonie rozdawajki! Tak, tak… za miesiąc stuknie roczek istnienia rozdawajki "Szczęśliwa 7", a ja się zastanawiam, czy kontynuować zabawę. Dajcie znać, czy jeszcze chcecie :)
Jedenastu szczęśliwców już było, a dziś pora dać szansę dwunastemu! Oczywiście zgodnie z regulaminem. A zatem otwieram dwunastą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę lipcową.
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….

… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Lipice czy Lipowo?


ALEKSANDRA SEGHI

C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


JOANNA SYKAT - "TYLKO ZE MNĄ BĄDŹ"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.08.2016 r.
między 7.08 a 19.06

21 komentarzy:

  1. Nick: marlen
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): marlen
    E-mail: (jeśli chcesz): guga5@autograf.pl
    Wybieram książkę: "Misja Ivy"
    Odpowiedź: Nie mogę wybrać inaczej niż Lipowo, toż to za zasługą pani Puzyńskiej najciekawsza wieś w Polsce ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powodzenia dla biorących udział w konkursie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta Matnia ... nie wiem, czy nie mam jej gdzieś w domu w innym wydaniu czy coś...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sprawdź i wróć, choćby po inną książkę :)

      Usuń
  4. Nick: Katherina
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Katarzyna D.
    E-mail: katherina@urodakobiety24.pl
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Pewnie że Lipowo, a to za sprawą Kaśki i jej krwawej opowieści o niesamowitej wsi.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: raeszka
    Obserwuję jako: raeszka
    Baner http://raeszka.blogspot.com/
    E-mail: a.m.math@poczta.fm
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT - "TYLKO ZE MNĄ BĄDŹ"
    Odpowiedź: Nie wiem o co chodzi z tym Lipice czy Lipowo ale wpisując w google te miejscowości pod hasłem Lipice wyskoczyła mi marka kosmetyków, a Lipowo okazało się piękną wsią więc ją wybieram :).

    Pierwszy raz biorę udział w tej zabawie ale jak najbardziej jest za jej kontynuacją :).

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/AEYUanJPmVz
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: Joanna Sykat "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Lipice, bo jest lipiec i z nim kojarzy mi się ta nazwa miejscowości, a Lipowo z lipami, których u mnie niestety brak.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Wero Nika
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985
    E-mail: (jeśli chcesz): ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę:C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"
    Odpowiedź: Lipowo, ponieważ ta nazwa przypomina mi z czasów dzieciństwa lipy, z których robiło się herbatę ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Kinga Joy Clifford
    Obserwuję jako: Kinga Joy Clifford
    Baner: http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com/p/blog-page_24.html
    E-mail: kinga.tuchii@gmail.com
    Wybieram książkę: Amy Engel - Misja IVY
    Odpowiedź: Lipice rymują mi się z lwice :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"

    Odpowiedź: Lipice, bo już czas, by ta wieś stała się tak rozpoznawalna literacko jak Lipowo

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako: Melisa Anonim
    Baner: https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/HveaypkyEPx
    E-mail: melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: Joanna Sykat "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Lipice, bo brzmią prawie jak lipiec, a ja nie chcę, żeby lato się kończyło (a tu już sierpień :( )!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/2nfo4jJoeoJ
    E-mail: (jeśli chcesz) mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę: Joanna Sykat "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Lipowo, bo w naszym gospodarstwie od kilkudziesięciu lat rosną lipy :)

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.