niedziela, 7 maja 2017

Szczęsliwa 7 - maj II



Witajcie wieczorową porą!
Ech, biję się w piersi! Wykrakałam! Miesiąc temu napisałam:
„a kwiecień może nam co najwyżej… poprzeplatać”.
I rzeczywiście, kwiecień poprzeplatał nie tylko w pogodzie, ale i w mej rozdawajce. Dwudziesty pierwszy szczęśliwiec nie został wskazany. Ale cóż, rozdawajka trwa dalej.
Przypominam, że jedna z zaprezentowanych książek za miesiąc do kogoś trafi, o ile ten ktoś zgodnie z regulaminem odpowie na pytanie, a do rozdawajki zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Po raz kolejny mnożę siódemkowe szczęście.
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): 


 chrabąszcz majowy czy konwalia majowa?

AGNIESZKA MEYER
"KARMIN"

 


SZCZEPAN TWARDOCH "WIECZNY GRUNWALD. 
POWIEŚĆ ZZA KOŃCA CZASÓW"



SIMON BECKETT "WOŁANIE GROBU"
(wydanie kieszonkowe)



ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"



ADAM LANG "NAGRODA POCIESZENIA"



SZALONY ROBERT "SECRET LOVE"



WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.06.2017 r.
między 7.08 a 19.06



14 komentarzy:

  1. Zgłaszam się! Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Cytrulina Hand Made
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): cytrulina.blogspot.com
    E-mail: mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: "Karmin"
    Odpowiedź: Wybieram konwalię majową za jej zapach, lekkość, delikatność i świeżość.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Gosia
    Obserwuję jako: Gosia
    E-mail: gosia.s012@gmail.com
    Wybieram książkę:ADAM LANG "NAGRODA POCIESZENIA"
    Odpowiedź: Konwalia majowa, bo konwalie to moje ulubione kwiaty, a jak dla mnie ich zapach jest niepowtarzalny i cudowny!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: monweg
    Obserwuję jako: Monika Piotrowska-Wegner
    Baner - https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    E-mail: monweg@wp.pl
    Wybieram książkę: Wieczny Grunwald
    Odpowiedź: Konwalia majowa, bo jest piękna i delikatna, cudnie pachnie - kojarzy mi się z moimi imieninami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: Monika Wilczyńska
    Baner: http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"

    Odpowiedź: Pachnąca, subtelna konwalia majowa, bo przed nią każdy chrząszcz swoją główkę chowa. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako : Wero Nika
    Baner https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/5soYWq6vCCm
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę:ADAM LANG "NAGRODA POCIESZENIA"

    Odpowiedź: Konwalia majowa, ponieważ bardzo ładnie pachnie i jest piękna. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: ADAM LANG "NAGRODA POCIESZENIA"

    Odpowiedź: konwalia majowa, bo koi zmysły wzroku i zapachu, a nie nieznośnie bzyczy nad uchem

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/Y8YjmfJEBy9
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Konwalia majowa, ponieważ cieszy swoim widokiem i zapachem, tą świeżością i urokiem, a w tym roku mój tato niestety skosił ją nieświadomie przy koszeniu trawy w ogródku i przysporzył mi z tego powodu troszkę smutku.

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.