sobota, 7 stycznia 2017

Szczęśliwa 7 - styczeń II




Witajcie wieczorową porą!

Za oknem u mnie rośnie mróz, a u mnie dziś  osiemnasta odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7" i właśnie się rozpoczyna! Uprzejmie przy tym przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): 


kaloryfer czy piec kaflowy?


SIMON BECKETT "WOŁANIE GROBU"
(wydanie kieszonkowe)




 MAREK KRAJEWSKI, JERZY KAWECKI
"UMARLI MAJĄ GŁOS"


MAŁGORZATA GUTUWSKA-ADAMCZYK 
"JAK ZABIĆ NASTOLATKĘ W SOBIE"
 


ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"



WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.02.2017 r.
między 7.08 a 19.06

42 komentarze:

  1. Nick: raeszka
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): raeszka
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) http://raeszka.blogspot.com/
    E-mail: a.m.math@poczta.fm
    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź: Przy obecnych mrozach zdecydowanie wybieram piec kaflowy, do którego mogłabym się przytulić i ogrzać.

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuję jako Monika Piotrowska-Wegner
    Baner https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    E-mail monweg@wp.pl
    Wybieram książkę - WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Zdecydowanie piec kaflowy, mam taki i uwielbiam jego ciepło, które w niczym nie przypomina dusznego klimatu kaloryferów, a jak się pali, żywym ogniem to po prostu cudowność.

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako: Cytrulina
    Baner: cytrulina.blogspot.com
    E-mail: mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: "Jak zabić nastolatkę (w sobie)? M. Gutowskiej-Adamczyk
    Odpowiedź: Kaloryfer, bo jest bliżej (kaflowego nie mam), a w taką pogodę to co jest bliżej mocniej grzeje :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nick: ejotek
    Obserwuję jako : Ewelina Krzewicka
    Baner http://czytelnicza-dusza.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: znasz :)
    Wybieram książkę: Gutowskiej-Adamczyk
    Odpowiedź: To oczywiste, że kaloryfer (w rozumieniu męski umięśniony brzuch) będzie grzał lepiej i przyjemniej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Obserwuję jako: Monika Wilczyńska
    Baner: http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Z racji wygody oczywiście kaloryfer, choć przyznaję, że piec kaflowy ma w sobie pewien niezaprzeczalny urok. :)

    Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zgłaszam się
    Wyboeram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Obserwuję jako: Sylwka S.
    E-mail: sylwka.sk91@wp.pl
    Baner: http://molksiazkowy91.blogspot.com/p/recenzje.html
    Odpowiedź: Oczywiście, że piec kaflowy, uwielbiam zimą grzać o niego plecki i słuchać jak trzaskają drwa.

    OdpowiedzUsuń
  7. Zgłaszam się!
    Obserwuję jako: Epilog-zaczytana Joana
    e-mal: bookieciarnia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Piękny ozdobny kaloryfer, przy którym siadam z pysznie pachnąco kawą i świetnie zapowiadającą się książką.

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Peter49 Ceniacyksiazki
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Peter49 Ceniacyksiazki
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/115323437474183891714/posts/T2iJ2cHXbbh?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) peter.49.ceniacy.ksiazki@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Kaloryfer, ponieważ po napaleniu w piecu centralnego ogrzewania, daje on miłe ciepło w całym mieszkaniu, a opierając się o niego, można zimą przyjemnie ogrzać plecy i przy tym miło spędzić czas na czytaniu książki :).

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako Klara D :
    Baner www.wogrodzieksiazek.blogspot.com
    E-mail: klaryska89@op.pl
    Wybieram książkę:,,Fanklub bułeczek z rozmarynem"
    Odpowiedź: Nie posiadam pieca kaflowego więc zostaje kaloryfer, który bardzo lubię;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Nie podaje
    Obserwuję jako : Nie podaje
    Wybieram książkę: SIMON BECKETT "WOŁANIE GROBU"
    Odpowiedź: Piec kaflowy, bo tylko do niego w mroźne dni można przytulić swoje cztery litery (i nie tylko) i czuć te błogie ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/b9BUd1BkgdA?sfc=false
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Piec kaflowy, ponieważ stoi w mojej kuchni i gotuję na nim obiady, a jego przytulnym ciepłem grzeje się cała rodzina, dlatego właśnie przy nim najbardziej lubimy spędzać czas zimą :).

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Kaloryfer, ponieważ jestem z Krakowa i piec kaflowy kojarzy mi się przede wszystkim z duszeniem się smogiem. :(

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  13. nick: SallyBrovn
    obserwuję jako: SallyBrovn
    e-mail: sallybrovn@wp.pl
    wybieram książkę: "Wołanie grobu"
    odpowiedź: Piec kaflowy - wprawdzie nie wiem czy umiałabym go obsłuzyć, ale wydaje mi sie jakis taki bardziej ciepły, jakby z duszą :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako : Wero Nika
    Baner https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/hFU8u7arenm
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę:
    AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź:Kaloryfer, ponieważ często gdy jest zimno, opieram się o niego koło łóżka, czytając książkę.

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"

    Odpowiedź: kaloryfer, bo przy pomocy jednego pokrętła sprawia, że ciepło szybko jest w naszym domu

    OdpowiedzUsuń
  16. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/RwScLPun77x
    E-mail: (jeśli chcesz)
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Kaloryfer, bo mieszkałam na wsi i już wiem, jaka to wątpliwa przyjemność palić w piecu...

    OdpowiedzUsuń
  17. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/SJzvhfQZY8G
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Piec kaflowy jest dla mnie bardzo ważnym obiektem, ponieważ po powrocie z zimnego dworu do wychłodzonego domu, na pierwsze to w nim rozpalam ogień i wtedy od razu czuć miłe ciepło w kuchni, a potem gotuję na nim obiadek czy kawkę i przy buzujących wesoło płomykach, oddaję się przyjemnej lekturze, zapominając o zimie za oknem ;).

    OdpowiedzUsuń
  18. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/DSme7B6u1ye
    E-mail: (jeśli chcesz)
    Wybieram książkę: "UMARLI MAJĄ GŁOS"
    Odpowiedź: Piece kaflowe fascynowały mnie w dzieciństwie (moja babcia takie miała), ale dziś kojarzą mi się już tylko z brudem, sadzą, popiołem, śmierdzącym dymem i koniecznością częstego dokładania węgla, żeby ogień nie wygasł - dlatego wybieram nieskomplikowany kaloryfer :P

    OdpowiedzUsuń
  19. Świetny blog. Ja nie wiem ,czemu wcześniej tu nie dotarłam. Obserwuje z miłą chęcią. Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, miło czytać takie słowa :)
      Serdeczności literkowe!

      Usuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.