środa, 10 sierpnia 2016

Szczęśliwa 7 - sierpień II



Witajcie ponownie!
To już trzynasta odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7", a cała zabawa na razie zaplanowana jest do końca tego roku, przy czym odsłona grudniowa będzie nieco krótsza. Dopisałam jeden punkt do regulaminu rozdawajki, o czym wspominałam we wcześniejszym poście, ale przypomnę: książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 (słownie: siedmiu) potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemki :)
A teraz otwieram szczęśliwą (mam nadzieję, że nie będzie inaczej szczęśliwą) trzynastą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę sierpniową w wersji drugiej.
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….

… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): sierp czy pień?


JACEK KOMUDA


ALEKSANDRA SEGHI


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


JOANNA SYKAT - "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.09.2016 r.
między 7.08 a 19.06

30 komentarzy:

  1. Nick: Kinga Joy Clifford
    Obserwuję jako: Kinga Joy Clifford
    Baner:http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com/p/blog-page_24.html
    E-mail: kinga.tuchii@gmail.com
    Wybieram książkę: Misja IVY
    Odpowiedź: Pień to kiedyś było moje ulubione "siedzenie" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako : Wero Nika
    Baner : https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę: "Misja Ivy"
    Odpowiedź: Sierp, ponieważ kojarzy mi się z wsią, skąd pochodzę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: Jacek Komuda "Banita"
    Odpowiedź: Pień, ponieważ sam w sobie ma wiele zastosowań - na przykład jako dekoracja teatralna lub wymienione wcześniej siedzisko - oraz równie dobrze może posłużyć jako materiał do zrobienia czegoś całkiem nowego.

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  4. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): w Google+: https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/45m5P9ksCrt
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Sierp, ponieważ moi przodkowie używali go w naszym gospodarstwie, przy żniwach, do zbioru dojrzałych zbóż czy zielonych traw oraz przy burakach, do odcinania ich liścia, a do dziś jest on w naszej szopce i służy do obcinania, np. wysokich chwastów :).

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: kanwuje czytam testuję
    Obserwuję jako: kanwuje czytam testuję
    E-mail: ewcius1991@vp.pl
    Wybieram książkę: ALEKSANDRA SEGHI "Fanklub bułeczek z rozmarynem"
    Odpowiedź: Pień - uwielbiam zapach świeżo ściętego drzewa, liści, soków żywicznych - ogólnie lasu i tej świeżości a z pni ukochany robi mi dekoracje, abym też w domu mogła upajać się tym zapachem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako: Cytrulina blogspot com
    Baner: na pasku bocznym bloga cytrulina.blogspot.com
    E-mail: mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: ALEKSANDRA SEGHI "Fanklub bułeczek z rozmarynem"
    Odpowiedź: Pień, bo uwielbiam się do pni przytulać, bo dodają odwagi, oczyszczają serce i umysł podczas leśnych wędrówek, bo są żywe i mocne.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: ejotek
    Obserwuję jako: Ewelina Krzewicka
    Baner: http://czytelnicza-dusza.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: ejotek1980[małpa]gmail.com
    Wybieram książkę: Sykat "Tylko ze mną bądź"
    Odpowiedź: Oczywiście że pieniek, bo można na nim tyłek posadzić a od sierpa najwyżej łeb stracić :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/3R8XsZFNaJM
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Pień, ponieważ to podstawa ściętego drzewa i w jego przekroju można zobaczyć słoje roczne, wskazujące jego wiek.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick Elżbieta Bieniek
    Obserwuję jako Elżbieta Bieniek
    Udostępniam https://plus.google.com/113241001596608800349
    Wybieram książkę: Fanklub bułeczek z rozmarynem
    Odp .pień od pieniek znaczy Bieniek , tak mnie przeżywali w szkole 😚

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: raeszka
    Obserwuję jako: raeszka
    Baner http://raeszka.blogspot.com/
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Pień, bo jak się zmęczę, to sobie na nim odpocznę :).

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: terencjo
    Obs jako: terencjo
    Mail: mietus1993@poczta.onet.pl
    Wybieram: Sourland. Mroczna strona rzeczywistości.
    Odp: sierp, bo kojarzy mi się ze żniwami u dziadków :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY" i HELEN McCABE "GRAJEK"

    Odpowiedź: pień, bo przywodzi na myśl kobietę z pieńkiem z 'Miasteczka Twin Peaks'
    p.s. dziękuję za przypomnienie o podwójnym losie

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/LokUpk7tCy3
    E-mail: (jeśli chcesz)melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT - "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Sierp, bo chciałabym, żeby sierpień wrócił i przywodzi mi na myśl sierp, którym w zastępstwie kosy szwagier kosił kilka lat temu rów - z kolei kosę pamiętam z dzieciństwa, z wakacyjnych żniw - zapewne miały miejsce w sierpniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/bjujuV8NmMf
    E-mail: (jeśli chcesz) mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę:JOANNA SYKAT - "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Pień, bo kojarzy mi się z moim wujkiem radiestetą, który przytula się do pni brzóz, żeby czerpać z nich energię :D

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.