piątek, 7 października 2016

Szczęśliwa 7 - październik II


Witajcie ponownie!


Dziś wprost z sanatorium rozpoczynam piętnastą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7"! Uprzejmie przy tym przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): kapuśniaczek czy kapuśniaczek?


ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"




JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"


WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.11.2016 r.
między 7.08 a 19.06

33 komentarze:

  1. Patrzę, czytam, czytam i nic nie rozumiem. To co mam wybierać i co napisać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. To 2 zdania, więc nie mogę przyjąć.

      Usuń
    3. Poprawiam.

      Nick: Izabela Łęcka-Wokulska
      Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Izabela Łęcka-Wokulska
      Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) http://literackie-zamieszanie.blogspot.com/p/konkursy-wyzwania.html
      E-mail: (jeśli chcesz) renax79@wp.pl
      Wybieram książkę:
      JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"
      Odpowiedź:

      Jeśli kapuśniaczek to tylko taki z dużej litery i w cudzysłowie: czyli niesamowicie śmieszna komedia z Louis de Funèsem, a gdy się ją ogląda, nawet kapuśniaczek z nieba nie przeszkadza, a gar kapuśniaczku da się zjeść (bo nie lubię kapuśniaku).

      Usuń
  2. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Cytrulina blogspot com
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): cytrulina.blogspot.com
    E-mail: (jeśli chcesz): mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: Joanna Sykat "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Oczywiście, że kapuśniaczek, który najlepiej smakuje gdy patrzę na kapuśniaczek za oknem :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Monika Wilczyńska
    Baner (jeśli zamieściłaś,-eś): http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Dla mnie kapuśniaczek mniam :) - muszę ugotować, co dawno nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję - Monika Piotrowska-Wegner
    Baner - https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    mail - monweg@wp.pl
    Wybieram - "Grajek"
    Odpowiedź - Pyszny gęsty, pachnący kapuśniaczek, gdy za oknem pada kapuśniaczek :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/dwRaKcrd6QV
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Kapuśniaczek, czyli inaczej zwany pasztecik, z farszem z kapusty i grzybami, to doskonała i pyszna przystawka do czerwonego barszczu, szczególnie tego wigilijnego, ale dobry jest też na zimno jako przekąska.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Jagoda G
    Obserwuję jako: Jagoda G
    Baner: https://plus.google.com/102223243176506653435/posts/PP7bW6hav1X
    E-mail: jagodkaa121@gmail.com
    Wybieram książkę:
    Odpowiedź:
    Wybieram …. kapuśniaczek!
    Bo na pyszną zupkę mam dziś smaczek;
    Najlepsze to danie, gdy zimno na dworze
    A kapuśniaczek pada i przestać nie może. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety to są 2 zdania, nie mogę zaliczyć.

      Usuń
    2. poprawiam :) mam nadzieję że teraz będzie dobrze.

      Nick: Jagoda G
      Obserwuję jako: Jagoda G
      Baner: https://plus.google.com/102223243176506653435/posts/PP7bW6hav1X
      E-mail: jagodkaa121@gmail.com
      Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź"
      Odpowiedź:

      Wybieram … kapuśniaczek
      Bo na pyszną zupkę mam dziś smaczek,
      a najlepsze to danie, gdy zimno jest na dworze
      i gdy kapuśniaczek pada i przestać nie może. :D

      Usuń
  7. Nick: raeszka
    Obserwuję jako: raeszka
    Baner: http://raeszka.blogspot.com/
    E-mail: a.m.math@poczta.fm
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Ooo nie, nie cierpię kapuśniaku ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Brak uzasadnienia, nie mogę przyjąć.

      Usuń
    2. Oj, nie lubię kapuśniaku ponieważ nie przepadam za kiszoną kapustą, no chyba, że w bigosie :).

      Usuń
  8. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/XkRsk9nUYCU?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Kapuśniaczek, czyli drobny, przelotny deszczyk, mżawka, na którego najlepszą receptą, by poprawić sobie humor, jest ciekawa książka i dobra kawka :).

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"

    Odpowiedź: nie znoszę kapuśniaczku, bo noszę okulary i przeszkadzają mi na nich wszystkie krople deszczu - nawet te najmniejsze

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/Mk3dFJ6FwWE
    E-mail: (jeśli chcesz) melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Wolę kapuśniaczek w talerzu, bo nie lubię jak mi deszcz niszczy fryzurę ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/1xAxBn8Fbx6
    E-mail: (jeśli chcesz) mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź:
    Lubię z nieba kapuśniaczek, bo na książki budzi smaczek, co nie wymaga uzasadnienia - kto kocha książki, zdania nie zmienia :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Peter49 Ceniacyksiazki
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Peter49 Ceniacyksiazki
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://plus.google.com/u/0/115323437474183891714/posts/DysivpeoS88?sfc=true
    E-mail: (jeśli chcesz) peter.49.ceniacy.ksiazki@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Kapuśniaczek, mam na niego w ten jesienny czas smaczek, bo talerz tej sycącej zupy rozgrzewa, gdy po powrocie do domu, zziębnięte ciało się miewa :).

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.