środa, 7 września 2016

Szczęśliwa 7 - wrzesień II



Witajcie ponownie!
Informuję uprzejmie, że… czternasta odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7" właśnie się zaczyna! Jednocześnie przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): wrzos czy sień?

 KATARZYNA MLEK "JEDEN BÓG"





ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.10.2016 r.
między 7.08 a 19.06

26 komentarzy:

  1. To ja się ustawiam w kolejce. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako: Cytrulina blogspot com
    Baner: pasek boczny cytrulina.blogspot.com
    E-mail: mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: Stefania Jagielnicka-Kamieniecka "W matni"
    Odpowiedź: wrzos, bo najbardziej kojarzy mi się z jesienią, bo uwielbiam ten kolor, zwłaszcza ten głęboki i intensywny
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. No to jeszcze ja. Nick Daria Skiba
    Obserwuję jako: Daria Skiba
    e-mail: krainaksiazkazwana@gmail.com
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź" - Joanny Sykat
    Odpowiedź: Wrzos tak piękny purpurowy,
    wiatr go nagiął do połowy,
    tak zwyczajny, pospolity,
    uwierz mi - to nie są mity,
    Pan Wrzosowy w pas się kłania,
    Krzycząc: "bierz tę książkę do czytania!",
    a ja będąc purpurową Panią jego,
    mówię: 'ho! ho! zwonij no kolego!",
    będzie mi tu wrzos się rządził,
    jakby jesień oporządził,
    a ta jesień go zagadnie,
    i Pan wrzos hyyyc do wazonu wpadnie,
    wtem ja cicho pośród sieni,
    książkę wyjmę już z kieszeni!
    Buźka! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyjęte.
      PS Oprócz przecinków są też średniki ;)

      Usuń
    2. Faktycznie! W sumie jeszcze myślniki eh eh

      Usuń
  3. Powodzenia dla biorących udział w konkursie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja [po raz pierwszy :)
    Nick: Poczytajka/Monika Wilczyńska
    Obserwuję jako: http://poczytajka.blog.pl/
    Baner: pasek boczny http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę Joanny Sykat "Tylko przy mnie bądź"
    Dla mnie zdecydowanie wrzos ponieważ:
    - kojarzy mi się z jesiennym bieganiem po lesie,
    - nam go zawsze w domowym ogródku,
    - to nieprawda, że przynosi pecha (tak gdzieś, kiedyś, słyszałam),
    - dawniej był głównie fioletowo-różowy, a dziś jest wiele kolorowych odmian
    - cieszy oko, raduje duszę i nastraja optymistycznie.

    Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako Wero Nika
    Baner https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/7yfW26afSfL
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę: Misja Ivy
    Odpowiedź: Wrzos, ponieważ przypomina mi czasy, gdy rosły u mnie w ogrodzie. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/LfURpEJKPzF
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Sień, ponieważ w moim domu jest ona bardzo ważna, gdyż prowadzi mnie i moją rodzinę, jak i wszystkich nas odwiedzających, prosto do kuchni, która jest sercem domu i gdzie najwięcej czasu spędzamy :).

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: raeszka
    Obserwuję jako: raeszka
    Baner: http://raeszka.blogspot.com/
    Wybieram książkę: Tylko przy nie bądź
    Odpowiedź: Sień - nieodzownie kojarzy mi się z domem babci, w którym stała tam wielka brązowa szafa, a w niej różne cuda. Do dziś jest drabina na strych, po której kiedyś wędrowały kociaki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mogę przyjąć - dwa zdania zamiast jednego.

      Usuń
    2. No tak, to jest z gadułami hihi :).

      Usuń
  8. Nick: Zaczytana56 MamaDela
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Zaczytana56 MamaDela
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/105698218508894857875/posts/bAtCJCaNqULhttps://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/LfURpEJKPzF
    E-mail: (jeśli chcesz) dela56ad.wrob@gmail.com
    Wybieram książkę: JOANNA SYKAT "TYLKO PRZY MNIE BĄDŹ"
    Odpowiedź: Wrzos, ponieważ we wrześniu mam urodziny i zawsze z tej okazji dostaję wrzos, który upiększa schody wejściowe do mojego domu.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Magdalena W.
    Obserwuję jako: Magdalena W.
    Baner: https://plus.google.com/103748191267744060530/posts/fmVLgD8J1Qp
    E-mail: magdalena.walko@gmail.com
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Wrzos, ponieważ jest to najpiękniejsza roślina w moim ogrodzie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"

    Odpowiedź: sień, bo to miejsce mieszczuchowi chyba nieznane

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Mania
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Ann z
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś: https://plus.google.com/112649669099025953194/posts/GacMHJajzqa
    E-mail: kotecek@vp.pl
    Wybieram książkę: "Tylko przy mnie bądź"
    Odpowiedź: Wrzos, bo sień szara i zimna, a wrzos piękny i kolorowy :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/6mFECVVtacH
    E-mail: (jeśli chcesz) mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę: "Jeden Bóg"
    Odpowiedź: Wrzos, bo jesienią kwitnie u nas na polu i jest to widok jedyny w swoim rodzaju :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/BWtFNJXfEtu
    E-mail: (jeśli chcesz)melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę:"Jeden Bóg"
    Odpowiedź: Sień, bo kojarzy mi się z wsią, a ja właśnie od czterech lat na wsi mieszkam, chociaż w domu nie mam sieni, tylko ganek :D

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.