sobota, 7 maja 2016

Szczęśliwa 7 - maj



Witam w dziesiątej odsłonie rozdawajki! Jak ten czas leci, jak książki do Was lecą! Ja daję Wam jedną spośród siedmiu zaprezentowanych książek, ktoś z Was ją bierze, ale zgodnie z regulaminem rozdawajki. Tylko jedna osoba spośród zgłaszających się w danym miesiącu zostanie szczęściarzem -właścicielem wybranej przez siebie książki. Dziś pora na dziesiątą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę majową.

Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru: 


Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail:
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….

… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Konwalie czy bez? 

C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"



RAFAŁ LEWANDOWSKI "NIEODWZAJEMNIONE UCZUCIE"



JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


AMY ENGEL "MISJA IVY"

STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"


ANNA SAKOWICZ "SZEPTY DZIECIŃSTWA"



Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.06.2016 r.
między 7.08 a 19.06

17 komentarzy:

  1. Ja tym razem podziękuję, gdyż uginają się u mnie regały z mnóstwem nieprzeczytanych powieści. Toteż dam szansę innym.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Karolina K
    Obserwuję jako: Karolina Klekowska
    Baner: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=260659477620772&id=100010301640377E-mail: gepard1234@op.pl
    Wybieram książkę: "Wybrani"
    Odpowiedź: Konwalie-pamiętam, jak będąc mała, jeździłam do koleżanki która miała cały ogródek konwalii i wciąż mam ten biały obraz w pamięci.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: terencjo
    Obs jako: terencjo
    Baner: https://plus.google.com/u/0/103417037864262208183/posts
    Wybieram: wybrani
    Odp: Trudny wybór, ale wybieram bez, bo zawsze szukałam kwiatków, które miały jak najwięcej płatków (chyba parzystych), a wtedy kładłam je sobie w stanik czy nawet je jadłam, tak na szczęście :'D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie jesteś jako Rose Belle a nie Terencjo. Dopisz e-mail.

      Usuń
  4. Nick: Klaudia M
    Obserwuję jako Klaudia M
    Baner: https://plus.google.com/107413678601572278647/posts/bYmFneZFycN
    E-mail: Klaudia.m@x.wp.pl
    Wybieram książkę: "Wybrani"
    Odpowiedź: Bez, ponieważ ma przepiękny zapach, który uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: Katarzyna Kwiatkowska
    Obserwuję jako Katarzyna Kwiatkowska
    Baner: https://plus.google.com/112649555280090322238/posts/j31kNUuMZgf
    E-mail: k.kwiatkowska.hotowy@gmail.com
    Wybieram książkę: "Nieodwzajemnione uczucie" Rafała Lewandowskiego
    Odpowiedź: Bez, gdyż największy bukiet jaki kiedykolwiek dostałam był z kwiatów bzu, stąd też darzę go ogromnym sentymentem i uśmiecham się na samo jego wspomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Nefertiti
    Obserwuję jako : Nefertiti
    Baner : https://plus.google.com/109829781075761273038/posts/TYw1zDxmfra
    E-mail: werka164@op.pl
    Wybieram książkę: " Wybrani "
    Odpowiedź: Konwalie wybieram, ponieważ ich zapach każdym zmysłem odbieram :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"

    Odpowiedź: bez, bo oprócz cudownego zapachu ma też różnokolorowe kwiaty

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś,-eś): https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/goBV8zyez9u
    E-mail: beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: ANNA SAKOWICZ "SZEPTY DZIECIŃSTWA"
    Odpowiedź: Konwalie, ponieważ kwitną w maju w moim ogródku, to najpiękniejsze i najładniej pachnące kwiaty, są tak delikatniutkie i słodziutkie, a moje czytelnicze myśli i marzenia, w zachwycie nad ich urokiem wiosną płyną :).

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/YJKDgAFvJ65
    E-mail: melisa2004@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Bez, ponieważ co roku gdy kwitnął u babci na wsi, stawałam przy krzewie wieczorami i wdychałam ten przecudny zapach - a teraz sama tu na wsi zamieszkałam i tym razem zostałam pozbawiona tego, na co czekam zawsze cały rok - pąki bzu zmarzły zanim zdążyły się rozwinąć... :(

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/aCxqq1tnNqJ
    E-mail: mylene17@gmail.com
    Wybieram książkę: "Grajek"
    Odpowiedź: Konwalie, bo na zawsze zapamiętam, jak w dniu mojej Pierwszej Komunii Świętej jedna babcia podarowała mi OGROMNY ich bukiet z kwiaciarni, a druga przywiozła dużo skromniejszy bukiecik konwalii, ale z własnego ogródka - oba jednakowo cenne (a dzisiaj obie babcie już nie żyją...)

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.