niedziela, 7 lutego 2016

Szczęśliwa 7 - luty





Witam w kolejnej odsłonie rozdawajki. Ja daję Wam książkę, jedną spośród siedmiu zaprezentowanych, ktoś z Was ją bierze, ale na pewnych zasadach. Tylko jedna osoba spośród zgłaszających się do rozdawajki ucieszy się z wygranej i z otrzymania wybranej przez siebie książki. Zawsze ktoś zostanie szczęśliwcem! Dziś pora na siódmą odsłonę rozdawajki "Szczęśliwa 7", odsłonę lutową.

Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru: 



Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail:
Wybieram książkę:
Odpowiedź:


Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….


… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): Śnieg czy mróz?

C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"



EWA SENO "TATUAŻ Z LILIĄ"


NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
 


JOYCE CAROL OATES "SOURLAND. MROCZNA STRONA RZECZYWISTOŚCI"


HELEN McCABE "GRAJEK"


ERIC - EMMANUEL SCHMITT "MAŁŻEŃSTWO WE TROJE"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"




Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.03.2016 r.
między 7.08 a 19.06.

51 komentarzy:

  1. Nick: Klaudia M
    Obserwuję jako Klaudia M
    Baner: https://plus.google.com/107413678601572278647/posts/WZs1quHeS4g
    E-mail: Klaudia.m@x.wp.pl
    Wybieram książkę: "WYBRANI"
    Odpowiedź: Śnieg, ponieważ można ulepić bałwana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Joy Tucia Clifford
    Obserwuję jako: Joy Tucia Clifford
    Baner: http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com/p/blog-page_24.html
    Mail: kinga.tuchii@gmail.com
    Wybieram książkę: "Wybrani" - C.J. Daugherty
    Odpowiedź:Pomimo mojego wieku, bardzo lubię śnieg, bo można się w nim bawić jak małe dziecko :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak poza konkursem: ani to, ani to. Jestem mega ciepłolubna. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnim razem wygrałam, więc teraz dam szansę innym :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nick: wercix99
    Obserwuję jako: wercix99
    Baner: http://ksiazkowyswiatwyobrazni.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: weronikaa516@gmail.com
    Wybieram książkę: "Galveston"
    Odpowiedź: Zdecydowanie śnieg, bo można się w nim świetnie bawić :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Nick: Mea Culpa
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mea Culpa
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): http://zksiazkadolozka.blogspot.com/p/konkursy.html
    E-mail: bohaterkatragiczna@gmail.com
    Wybieram książkę: ERIC - EMMANUEL SCHMITT "MAŁŻEŃSTWO WE TROJE"
    Odpowiedź: Śnieg, bo nie jest aż tak zimno i nie boję się, że się zabiję ślizgając :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Miłka Kołakowska
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Miłka Kołakowska
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): http://www.mozaikaliteracka.pl/
    E-mail: mozaikaliteracka@gmail.com
    Wybieram książkę: NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
    Odpowiedź: Mróz, ale tylko Remigiusz, bo kojarzy mi się z dobrą lekturą. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: Nic Pizzolatto "Galveston"
    Odpowiedź: Mróz, bo tylko wtedy mogę nosić swoje kochane polary, a do tego jak idę, to nic mi się nie przykleja do okularów.

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: marlen
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): marlen
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): --
    E-mail: guga5@autograf.pl
    Wybieram książkę: "Wybrani" C.J. Daugherty
    Odpowiedź: Śnieg, bo to jest najpiękniejsza rzecz, jaka zdarza się w naszym klimacie, dzięki któremu każde polskie, szare miasto momentalnie pięknieje :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Molek Molek
    Obserwuję jako Molek Molek
    e-mail: molek414@gmail.com
    Wybieram książkę: Nic Pizzolatto "Galveston"
    Odpowiedź: Śnieg, bo tylko on potrafi mroźną zimę zamienić w czas pełen magii.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Iza Batraniec
    Obserwuję jako : Iza Batraniec
    Baner : https://plus.google.com/u/0/115127624370735348196/posts/KatD4jNJAcX
    E-mail: iza.batraniec@vp.pl
    Wybieram książkę: Wybrani
    Odpowiedź: Mróz , ponieważ jestem osobą która nie cierpi jak coś na nią pada czy to śnieg czy deszcz. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Anka
    Obserwuję jako: Anka
    E-mail: anita0203200@op.pl
    Wybieram książkę: Tatuaż z lilią
    Odpowiedź: Śnieg. Dlaczego? Ponieważ jest łagodniejszy od mrozu. (Mało kreatywnie xD Ale na nic więcej mnie teraz nie stać. Totalna pustka ;>)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie jest jedno zdanie.

      Usuń
    2. *Odpowiedź: Śnieg, ponieważ jest łagodniejszy od mrozu.

      Usuń
  13. Nick: Rose Belle
    Obserwuję jako: Rose Belle
    Baner: https://plus.google.com/u/0/103417037864262208183/posts/K3SxSnYPRCr
    Mail: mietus1993@poczta.onet.pl
    Wybieram: tatuaż z lilią
    Odp: Śnieg, bo jak pada śnieg, to chyba nie jest aż tak zimno.

    OdpowiedzUsuń
  14. Nick: Nefertiti
    Obserwuję jako : Nefertiti
    Baner : https://plus.google.com/u/0/109829781075761273038/posts
    E-mail: werka164@op.pl
    Wybieram książkę: Wybrani
    Odpowiedź: Śnieg , bo kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nick: Katarzyna Kwiatkowska
    Obserwuję jako Katarzyna Kwiatkowska
    Baner: https://plus.google.com/112649555280090322238/posts/WwyuwaUrWPc
    E-mail: k.kwiatkowska.hotowy@gmail.com
    Wybieram książkę "Grajek".
    Odpowiedź: Zdecydowanie śnieg, no jest to możliwość dodatkowej zabawy z moją córką.

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  16. Nick: Agnieszka Borowska
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Agnieszka Borowska
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://www.facebook.com/katarzyna.pokropek.5/posts/566865556797767
    E-mail: aga.bor81@gmail.com
    Wybieram książkę: Małżeństwo we troje
    Odpowiedź: Mróz, bo maluje przepiękne wzory na oknach i sprawia, że poliki się zaróżawiają bez użycia jakichkolwiek kosmetyków :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Nick: Magnolia044
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Magnolia044
    Baner: https://www.facebook.com/klaudia.skiedrzynskamatusiak
    E-mail: klaudiaskie@gmail.com
    Wybieram książkę:"Wybrani"
    Odpowiedź: Śnieg, ponieważ tworzy piękne krajobrazy :))

    OdpowiedzUsuń
  18. Nick: Paulina Stachyra
    Obserwuję jako Paulina Stachyra
    E-mail: paulina.st91@gmail.com
    Wybieram książkę: Grajek
    Odpowiedź: Śnieg, można ulepić bałwana:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Nick: Dagmara Janicka
    Obserwuję jako: Dagmara Janik
    E-mail: daga800@o2.pl
    Wybieram książkę: Tatuaż z lilią
    Odpowiedź: Śnieg, uwielbiam kiedy na dworze jest pięknie i biało, przypominam sobie wtedy czasy dzieciństwa kiedy z rodzicami wychodziłyśmy z siostrą na sanki czy ulepić bałwana - zawsze wtedy się swietnie wszyscy bawiliśmy.

    OdpowiedzUsuń
  20. Nick: Agnes Ciepichal
    Obserwuję jako: Agnes Ciepichal
    Email: agnieszka.mp@vp.pl
    Wybieram książkę: Tatuaż z lilią
    Odpowiedź: Lubię gdy za oknem śnieg bardzo mocno prószy, bo mogę poczytać książkę i nic mnie z domu nie ruszy :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Nick:Emila Kejna
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):Emila Kejna
    Baner https://www.facebook.com/emila.kejna/posts/1108904882464701
    E-mail:emilla.2421@poczta.onet.pl
    Wybieram książkę:NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
    Odpowiedź:Zdecydowanie śnieg bo kocham zabawy na śniegu i zimowe sporty oraz jazde na nartach.

    OdpowiedzUsuń
  22. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: MAŁŻEŃSTWO WE TROJE

    Odpowiedź: mróz, bo nie lubię opóźnień w komunikacji miejskiej spowodowanych opadami śniegu

    OdpowiedzUsuń
  23. Nick: Monika
    Obserwuję jako Monika Szypa
    E-mail tamlin2@op.pl
    Wybieram książkę: "Małżeństwo we troje"
    Odpowiedź: Śnieg, bo napawa mnie radością i zimną ziemię okrywa ciepłym białym kocykiem, co wywołuje we mnie radość niesamowitą.

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako: Wero Nika
    Baner: https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985
    e-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę:C. J. DAUGHERTY "WYBRANI"
    Odpowiedź: Śnieg, ponieważ jak zawieje drogę, to nie pojadę autobusem do szkoły. Tym sposobem mam dłużej wolnego :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Nick:Anna Z
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś): https://www.facebook.com/lena.norwitch
    E-mail:kotecek9@vp.pl
    Wybieram książkę:NIC PIZZOLATTO "GALVESTON"
    Odpowiedź:Wybieram mróz, pod warunkiem, że jest to Remigiusz Mróz :)

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.