wtorek, 7 lutego 2017

Szczęśliwa 7 - luty II



Witajcie wieczorową porą!

Za oknem troszkę mrozi, a u mnie dziś dziewiętnasta odsłona rozdawajki "Szczęśliwa 7" i właśnie się rozpoczyna! Uprzejmie przy tym przypominam, iż książka trafi do szczęśliwca, jeśli zgłosi się minimum 7 potencjalnych szczęśliwców. Mnożę siódemkowe szczęście :)
Jeśli ktoś szukał szczęścia w poprzednich odsłonach, to tylko w tym poście zostawia swoje zgłoszenie według wzoru:

Nick:
Obserwuję jako (jeśli obserwujesz):
Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)
E-mail: (jeśli chcesz)
Wybieram książkę:
Odpowiedź:

Jeśli ktoś pierwszy raz chce spróbować szczęścia, to zostawia odpowiednie zgłoszenie w ZAKŁADCE "Szczęśliwa 7", czyli zgłasza się, zostawia nick obserwatora lub link do zamieszczonego baneru.
No to naczinajem twista! ;)

Spośród 7 książek wybierz jedną….
… i określ się w jednym zdaniu (z uzasadnieniem): 

po domu w kapciach czy na bosaka?
MARIKA KRAJNIEWSKA "OKNO"




SIMON BECKETT "WOŁANIE GROBU"
(wydanie kieszonkowe)




 MAREK KRAJEWSKI, JERZY KAWECKI
"UMARLI MAJĄ GŁOS"



ALEKSANDRA SEGHI "FANKLUB BUŁECZEK Z ROZMARYNEM"


AMY ENGEL "MISJA IVY"


STEFANIA JAGIELNICKA-KAMIENIECKA "W MATNI"



WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"


Miłej zabawy i powodzenia!
Wyniki 7.03.2017 r.
między 7.08 a 19.06

36 komentarzy:

  1. Nick: marlen
    Obserwuję jako: marlen
    E-mail: guga5@autograf.pl
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Tylko w kapciach, bo nie znasz dnia ani godziny, gdy zaatakują Cię podstępne klocki lego :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Nick: Cytrulina
    Obserwuję jako: Cytrulina Hand Made
    Baner: cytrulina.blogspot.com
    E-mail: mon.gawrys@gmail.com
    Wybieram książkę: "Okno" Marika Krajniewska
    Odpowiedź: W domu w kapciach, bo uwielbiam czuć pod stopami miękkość i ciepło, zwłaszcza w zimne zimowe wieczory!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nick: Kinga Joy Clifford
    Obserwuje jako: Kinga Joy Clifford
    E-mail: kinga.tuchii@gmail.com
    Baner: http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com/p/blog-page_24.html
    Wybieram książkę: "MISJA IVY" Amy Engel
    Odpowiedź: W domu to najlepiej w kapciach, aby stópką było cieplutko i milusio :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Coraz ciekawsze te Twoje pytania konkursowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że Ci się podobają :)

      Usuń
  5. Nick: Zaczytana Joana
    Obserwuję jako: Epilog - Zaczytana Joana
    Baner: Zaraz będzie na blogu
    E-mail: bookieciarnia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Latem prawie zawsze na bosaka i nie tylko w domu, ale zimy nie wyobrażam sobie bez cieplutkich kapci :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obserwuję jako: Monika Wilczyńska
    Baner: http://poczytajka.blog.pl/
    E-mail: monwilc@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Po domu w kapciach, nawet w zdartych "łapciach", nie na bosaka, by nie nabić siniaka.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nick: Gosiaczek
    Obserwuję jako: Gosiaczek
    E-mail: gosia.s012@gmail.com
    Wybieram książkę: "Wołanie grobu" Simon Beckett
    Odpowiedź: Po domu w kapciach chodzę, bo później skarpetki sama prać muszę, więc staram się skarpetkami domu nie sprzątać! :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Nick: raeszka
    Obserwuje jako: raeszka
    E-mail: a.m.math@poczta.fm
    Baner: http://raeszka.blogspot.com/
    Wybieram książkę: "MISJA IVY" Amy Engel
    Odpowiedź: Chciałabym na bosaka ale chodzę w kapciach, bo mamy zimne podłogi.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nick: monweg
    Obserwuję jako: Monika Piotrowska-Wegner
    Baner - https://monweg.blogspot.com/p/obieg-zamkniety.html
    E-mail: monweg@wp.pl
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Zawsze w kapciach, a zimą musowo, bo zimne nóżki, to mój mąż lubi tylko z kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nick: Abbadona Szeolska
    Obserwuję jako: Abbadona
    E-mail: abbadona94@gmail.com
    Wybieram książkę: "Okno"
    Odpowiedź: Na bosaka, bo w domu mam puchatą wykładzinę oraz psa, który w razie potrzeby zwinie się w kłębek i ogrzeje mi stopy. ^^

    Pozdrawiam
    Abbadona

    OdpowiedzUsuń
  11. Nick: Gab riela
    Obserwuję jako: Gab riela
    Baner: http://gabrysiekrecenzuje.blogspot.com/p/konkursy.html (na samym dole)
    E-mail: gabrysiek96@gmail.com
    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź: Po domu tylko w kapciach, bo gdy mam niepodkurzane podłogi, to chociaż bród i śmieci nie przylepiają się do moich stóp.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nick: Wero Nika
    Obserwuję jako : Wero Nika
    Baner : https://plus.google.com/u/0/107136772693753931985/posts/ZLcbp1EeWVc
    E-mail: ronni09876@gmail.com
    Wybieram książkę: AMY ENGEL "MISJA IVY"
    Odpowiedź: Po domu w kapciach, ponieważ nie lubię chodzić boso po zimnych podłogach.

    OdpowiedzUsuń
  13. Nick: Melisa Anonim
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Melisa Anonim
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś)https://plus.google.com/112707786100925035622/posts/DcoDPQsAyfa
    E-mail: (jeśli chcesz)
    Wybieram książkę: "UMARLI MAJĄ GŁOS"
    Odpowiedź: Tylko w kapciach, bo marzną mi stopy, schody śliskie, a w dodatku mam bakteriofobię :/

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): dorota wysocka

    E-mail: dorota_wysocka@epf.pl

    Wybieram książkę: MARIKA KRAJNIEWSKA "OKNO"

    Odpowiedź: po domu rzadko chodzę na bosaka, raczej skarpetki/rajstopy i obowiązkowo w kapciach

    OdpowiedzUsuń
  15. Nick: Mylene 17
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Mylene 17
    Baner: https://plus.google.com/111015781990396573283/posts/8fcoKDQwxCZ
    E-mail:
    Wybieram książkę: "Umarli mają głos"
    Odpowiedź: Często chodzę po domu na bosaka, bo już jako dziecko ciągle gubiłam kapcie :D

    OdpowiedzUsuń
  16. nick: Gosia H-m
    obserwuję: Gosia H-m
    Baner:
    wybieram Marikę i jej "Okno"
    Odp. Chociaż uwielbiam na bosaka to chodzę w kapciach, z powodu psiaków, które nie potrafią utrzymać przy sobie naniesionego piachu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. baner: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1885082318401727&id=100006999315978&pnref=story

      Usuń
  17. Nick: Beata Kandzia
    Obserwuję jako (jeśli obserwujesz): Beata Kandzia
    Baner (jeśli zamieściłaś, -eś) https://plus.google.com/u/0/110061712332260582292/posts/JnzX42BcYzt
    E-mail: (jeśli chcesz) beatakandzia@gmail.com
    Wybieram książkę: WANDA MAJER-PIETRASZAK "DOM I DALEKIE ŚCIEŻKI"
    Odpowiedź: Po domu w kapciach, a jeszcze częściej w papciach, ponieważ jestem zmarzluchem, często zimno mi nogi, a te obuwie dają jednak dużo ciepła i wygody :).

    OdpowiedzUsuń
  18. Fajne tytuły! :)
    Zapraszam do wzięcia udziału w urodzinowym rozdaniu na moim blogu - do wygrania zestawy kosmetyków! :)

    OdpowiedzUsuń

Gościu, atramentowy ślad zostaw po sobie,
A na każdy komentarz odpowiem wnet Tobie.